Musik uden medvind

I 1992 fik Danmark sin første autoriserede bibeloversættelse i næsten 400 år. Ikke nogen stor begivenhed – og dog. DR’s P1 ville fejre sagen ved at lade nogle skuespillere – Erik Mørk, Lone Hertz, Nis Bank Mikkelsen – læse op af bibelen hver eneste dag i fem år! Jeg fik til opgave at komponere en kending, en lille 12 sekunder sag, som jeg kaldte “Kolon” – for den var jo en slags kolon til citaterne fra bibelen. Jeg skrev de 12 sekunder, de blev spillet efterhånden to gange dagligt og senere også på TV. I årevis.

I 1993 skulle Haandværkerhuset i Aalborg have ny vindfløj, og arkitekten ville gerne have en slags nutidigt symbol på musik. Det blev noden til min lille kolon, der blev udarbejdet i bronze og stadig (med en holdbarhed på 400 år) troner over det fredede bindingsværkshus i Aalborgs centrum.

Men mer vil have mer og jeg fik den fremragende idé at udstyre vindfløjen med musik – naturligvis min Kolon, som skulle afspilles når vinden kom fra en bestemt retning. Vi taler om blid, lyttevenlig klavermusik, men de gamle mænd i husets bestyrelse sagde nej fordi de ikke turde. Jeg truede naturligvis med sagsanlæg og ville have min node fjernet fra den langtidsholdbare vindfløj, hvis de ikke makkede ret. Forsideartikel i lokalsprøjten, råben og skrigen og jeg ved ikke hvad. 

Kolon-noden har stadig medvind, men musikken er ikke blevet installeret. Endnu!