Gift! og Skilt!

I min nye digtsamling “Verden” er der en skilsmissesalme. Den hedder SKILT! og har undertitlen “Salme i tilfælde af skilsmisse”. Jeg har skrevet både tekst og melodi – den er også med i bogen.

Jeg skrev flere hundrede salmemelodier i 70’erne – det man kaldte “nye salmer” i en blanding af jazz, folk, klassisk m.m. -stil. De nåede pænt rundt i det kirkelige landskab og nogle af dem anvendes stadig. Da min søn Christopher skulle giftes for nogle år siden spurgte han, om jeg ikke havde skrevet en bryllupssalme, hvilket jeg ikke havde. Jeg skrev naturligvis én til ham og bruden – og for første gang både tekst og melodi.

Min store erfaring taget i betragtning – fire bryllupper og 4 skilsmisser – følte jeg mig kaldet til også at skrive en skilsmissesalme. Hvor bryllupssalmen hedder Gift! måtte den nye selvfølgelig hedde Skilt! De synges i øvrigt på samme melodi. Man diskuterer i denne tid, om kirken skal have et skilsmisseritual. Faktisk foreslog én af mine eks-koner at vi skulle omkring kirken med vores skilsmisse (og bede om Vorherres tilgivelse og velsignelse). Det blev desværre aldrig til noget, men tanken var god nok og man kan sige, at min skilsmissesalme er en slags svar på mine skilsmisser. 

Første strofe lyder: Vi kommer, kære Gud, igen til dig – fordi vi nu skal finde hver sin vej. – Lær os at holde fast ved vores tro – og ikke grave grøft, men bygge bro.

De andre strofer må man købe sig til – evt. via info@forlagetnordkraft.dk