Da jeg reklamerede for cigaretter i P3

Det handler om, at Lars Lilholt Band i 1989 udgav en plade betitlet “Engang drog vi ud for at slå tiden ihjel”. Jeg skulle i et interview med Lars direkte i P3 præsentere nyudgivelsen ved en sammenkomst i Huset i Aalborg, og da jeg kender manden og hans virksomhed ret godt var den eneste forberedelse at skrive den pladens titel på en lille lap til mig selv – den var jo lidt lang og underlig. 

Jeg havde dengang som nu den vane at sætte små papirlapper ind i min cigaretpakke så de ikke blev væk. Derfor placerede jeg sedlen med titlen under cellofanen i Queens-pakken og vi gik i æteren. 

Nu skete der imidlertid det, at sedlen var faldet ud og i et velment forsøg på at redde situationen udbrød jeg for åben mikrofon og direkte: “Din nye plade hedder altså Queens Favorites”. Lars rettede straks, men det indbragte mig en mild irettesættelse fra selveste radiodirektør Hans Jørgen Skov, der dog ugen efter i kantinekøen i Radiohuset kaldte det en “raffineret redning” uden dog at ville citeres for det. Det kunne naturligvis ikke falde mig ind.

I samme ret løsslupne interview spurgte jeg i øvrigt hr. Lilholt, hvorfor han aldrig bar brille på scenen, selvom han ellers gjorde det. “Fordi jeg synes, jeg ser bedre ud” svarede han. Hvorpå jeg afførte mig min brille og sagde: “Ja, du ser bedre ud uden brille”. Den bemærkning fik jeg ingen ris, men alene applaus for…