Kærlighed via SMS

KKan man forelske sig gennem ord alene? 

I en tåbelig amerikansk komedie “You got mail” opstår der hed og heftig kærlighed mellem to mennesker, der alene kommunikerer pr. mail. Da de endelig mødes kan de ikke udstå hinanden. 

Det har jeg prøvet nogle gange, altså at forelske mig via det skrevne ord – men med ganske andet resultat!

Den første var N. Jeg havde set en annonce om en lejlighed i København og sad nu i min stambar i samme by og lagde billet ind via mail til N, som boede i Århus. Hun svarede straks og hurtigt kom korrespondancen (i løbet af 4 timer over 150 mails) til at handle om alt andet end lejlighed.

Det blev til forelskelse og hed elskov disse timer og ved midnat ankom N med toget fra Århus. Vi “genkendte” straks hinanden og vendte begge om uden et ord – hun ned mod perronen, jeg tilbage til baren. Ikke skuffede, men skræmte fordi oplevelsen virkede som gensyn. Et par dage efter mødtes vi og havde et vildt forhold nogle måneder. Lejligheden blev glemt. Vi har hverken skrevet til eller set hinanden i 15 år. Nyligt genoptog vi tilfældigt korrespondancen og opdagede at kærligheden er intakt…

S havde jeg set nogle gange uden egentlig kontakt. Pludseligt sms’ede vi til hinanden, jeg fra Venedig, hun fra Nordjylland. Det blev til 1700 magiske og maniske sms’er på knapt en uge med ord og billeder, der ville skaffe os i fængsel var de blevet delt med andre. Da vi endelig mødtes var det i dyb kærlighed og hed elskov. Det sidste fadede ud efter nogle måneder, kærligheden næppe. Vi ikke har set hinanden eller korresponderet i flere år…

Både N og S er idéalkvinder for mig: smukke, begavede, empatiske, talentfulde. Måske derfor kunne ordene bringe os sammen og etablere den slags kærlighed, der altid vil være der. Kontakt eller ej.