Da hanen gol i Tokyo

Jeg rejser meget i mit liv, både arbejdsmæssigt og privat. Jeg elsker at rejse og det har givet mig sjove kæle- eller øgenavne gennem tiden: Transitten, Den flyvende Hollænder m.fl. Ét af de mest hektiske rejseår var 1989, hvor jeg var ude af det, der gennem tiden har lignet en base, kongeriget Danmark. I 1989 var jeg borte i sammenlagt 9 måneder, sandsynligvis fordelt på mange rejser, for jeg har vanskeligt ved at blive samme sted mere end nogle dage ad gangen.

Undtagelsen var et fem ugers ophold i Japan, mest i Tokyo, og derfra medbragte jeg mange sjove historier og – hvilket var formålet – 3 reportageudsendelser i DR, som havde udsendt mig, om Nordjysk Pigekors succesfulde tourné i det fremmede. Heldigvis havde jeg på denne rejse som mange andre min hustru Dronning Christina med, og bortset fra at det hjalp på forelskelse og længsel var det også befordrende for min opgave. Dr. C. er herlig at rejse sammen med.

Nå, vi boede en uge i Shinjuku, som er ét Tokyos 23 kvarterer mest med skyskrabere men også en stor og smuk park – altså et vist landligt præg. Vi boede på 25. etage i et hotel og en tidlig morgen blev jeg vækket af en hane der gol som en gal. Jeg måtte naturligvis straks vække fruen til denne akustiske oplevelse, men ak, galeriet stoppede brat. I stedet måtte jeg høre på en halvvågen høne, der foreslog mig at drikke mindre og passe min nattesøvn. 

Næste nat hængte jeg en mikrofon ud af vinduet og det lykkedes mig at optage en galende hane. Forespurgt i receptionen fik jeg bekræftet, at hotellet havde en hønsegård. Min medbragte høne stoppede sit bebrejdende kykliky eller som det hedder på japansk kou-kou-kou-kou. I øvrigt lavede vi sammen et par heftige reportager til daværende Aalborg Stiftstidende med fruens fremragende fotos. 

I øvrigt bød en anden sam-rejse det år på overnatning på Hotel H. C. Andersen i Odense 16. december. 9 måneder og en dag senere blev vores datter Nathalie født (hun er blevet mere præcis med alderen). Men Christina betakkede sig for flere ophold dér sammen med mig. “Ikke flere eventyr af den slags”, kykliky’ede den nybagte mor.