Das Herz von St. Pauli

Liselotte Malkowsky hed en schlagersanger fra Hannover. Ikke særlig kendt før hun i 1949 udgav en tysk udgave af et nyt fransk hit “La Mer” af Charles Trenet og så blev hun berømt i sit hjemland. Nogle år senere bredte berømmelsen sig, da hun indspillede sangen Das Herz von St. Pauli – og så var det, at den velsyngende og særdeles smukke dengang 40-årige sangerinde besøgte “Tivoli Karolinelund” i Aalborg.

Vi kom ofte i det, der i familien alene blev kaldt Karolinelund for min far mente, at der i dette land kun fandtes ét Tivoli, og han kunne slet ikke lide den aalborgensiske udtale “Tivli”. Karolinelund var en ny forlystelsespark, der især søndag eftermiddage præsenterede et flot musikprogram med kendte danske og internationale kunstnere på ret fint niveau – herunder nogle somre i 50’erne den dejlige Liselotte Malkowsky. 

Jeg (ikke engang teenager) blev dybt forelsket i den skønne og jeg tror, min far i det stille delte beundringen. I hvert fald tog han affære, da jeg ytrede ønske om at forære damen en blomst. Hun var ikke sådan at komme i kontakt med, men far fandt ud af at hun overnattede i et sommerhus i Løkken. Vi fandt frem til stedet og far (blomsterhandler) bandt en imponerende buket, som vi drog ud til adressen med. Vi bankede ikke på, turde knapt nok nærme os huset, men jeg listede hen en tidlig morgen og lagde buketten foran døren, bilagt et kort fra mig. Søndagen efter sendte hun mig en hilsen fra scenen med et “Ich liebe dich, Evan” – min kærlighed var altså gengældt!

Da en notits på forsiden af Aalborg Stiftstidende i februar 1965 meddelte, at min Liselotte var død i Hamburg, glemt og fordrukken, kun 51 år gammel, græd jeg (11 år gammel) i en sådan grad at jeg måtte udeblive fra skole nogle dage. Ak ja.

Nå, i dag er min favorit Helene Fischer. Hun er heldigvis i live, er en fremragende sanger og performer, og jeg lytter til hende – og en håndfuld andre fantastiske tyske kvinder – i ét væk. Jeg skal såmænd nok få afleveret en blomst også til Helene på et tidspunkt.