Mobil anmelder

Det er i 1981 og jeg er musikanmelder på Aalborg Stiftstidende. Ind imellem lidt travl. Avisens Lars Wang fortalte historien, bibragt et dokumenterende foto:

”Evan Thore Vestergaard, Stiftstidendes bidske musikanmelder, spilder ikke tiden med tant og fjas, når han i de sene nattetimer efter en koncert skal indlevere en bedømmelse til avisen. I denne sommer flintrer den gode Evan rundt i Nordjylland for at få de bedste bidder på Vendsyssel Festival. Da han samtidig er en praktisk sjæl, har han indrettet et rullende kontor i Dyanen.

Sene nattebilister vil måske have studset, hvis de på en øde parkeringsplads ser et ungt, seriøst menneske med cigaret i flaben i dyb koncentration og med utrolig fingerfærdighed klapre løs i bilens bagagerum. Det er såmænd bare unge Vestergaard, der giver aftenens musikere tørt på. – Eller tildeler dem et skulderklap. Han kan også være venlig når det stikker ham.

Det rullende kontor har den praktiske baggrund, at anmelderen med frue og barn har bosat sig i det ødeste Øland. I øvrigt har Evan Vestergaard skiftet adresse på det seneste til Aalborg. Men han er blevet glad for ideen om at udnytte bilen fornuftigt. Og da han samtidig er komponist, overvejer han, hvordan han skal få stavret et flygel ind i vognen”.