Klumme: Øv bøv!

En venlig læserinde af erindringerne har spurgt, om ikke jeg kan genudsende nogle af de klummer, jeg i 2011 udgav i bogen “Klummer er osse brød” og som er udsolgt. Bogen var i sig selv en genudsendelse af de 90 klummer, jeg skrev i gratisavisen Centrum i dens 9 måneder lange levetid i 2009-10. Her kommer så en lille serie.

Jeg er flov på mandskønnets vegne. Dog kun i middelsvær grad, for selvom jeg ikke kan og vil nægte at jeg er en mand, evt. et decideret mandfolk, så solidariserer jeg mig mest med kvinder og mine menneskelige idealer skal findes på spindesiden.

Det bliver ikke bedre af to telegrammer, der er tikket ind det sidste par dage. Det ene fortæller, at mænd ikke gider være voksne. Reklameindustrien, der jo lever af at spotte tendenser for at udnytte dem, har fundet ud af at manden årgang 2007 hellere vil fjolle sig gennem tilværelsen med fodbold foran fjerneren, fadbamser på bodegaen med vennerne og – naturligvis – computerspil og poker dagen og natten lang.

Ganske vist gifter mændene sig, men de tar ikke tilværelsen som ægtemænd og fædre alvorligt – PlayStation fylder mere end familien. De gider heller ikke se ordentlige ud,

men vader rundt i gummisko og slidts jeans. Rollemodellerne findes hos typer som Bubber og Frank Hvam – børnevoksne, der pjatter sig gennem livet. De kaldes bøv-mænd!

Mere beskæmmende er den anden ”nyhed”: at 20 % af mændene stadig sover med bamse. Jeg kan forstå, at de gerne vil have et knus før de skal sove og ikke kan li at sove alene. Sådan har jeg det også, mennesket er jo socialt i sit væsen. Men, oh God: at sove med bamse! 

Det viser sig i de fleste tilfælde at være på grund af  manglen på Angelina Jolie, som mændene helst vil sove sammen med. Sikke noget pladder. Igen jagten på det overfladiske, intetsigende og ikke-krævende liv, hvor kvinden i mandens liv og seng skal være en pinupdukke snarere end den person, han elsker og har fået børn med.

Jeg efterlyser ikke den gamle he-man. Jeg mener heller ikke den såkaldt bløde mand kan bruges til ret meget. Men den ligeglade, fjollede og bøvsende mand, der spiller sig igennem dagen og natten med de andre bøv’er, han kan da SLET IKKE bruges til noget!

Mænd og kvinder er forskellige. Heldigvis. Men der findes grundlæggende 

menneskelige træk hos begge og dem er kvinden åbenbart bedst til at leve ud i disse tider. Jeg taler ikke om borgerlige dyder som evig troskab og den slags, men om værdier

som ansvarlighed, kærlighed og loyalitet, ganske enkelt  at tage livet alvorligt

For ærlig talt: livet ER da andet end fadøl og andre bamser!