Mød Nathalie – Perlen

Jeg har tre børn. Den yngste hedder Nathalie og fylder i dag 29 år. Jeg har eneret på at kalde hende Perle. “En perle er et sjældent og kostbart naturprodukt skabt i og af en østers”, fastslår Wikipedia, og det er en beskrivelse, Nathalie sikkert elsker (og som måske er mindre flatterende for hendes forældre). Men min Perle er så meget andet end resultatet af en østers. Herunder resultatet af sig selv.

Hun rummer de fire menneskelige dyder, jeg sætter højest: empati, intelligens, skønhed og talent. Alle sammen i imponerende mængder – og så rummer hun selvfølgelig meget andet. F.eks. engagement og flid.

Det er umuligt at opliste alle Perles gøremål, men nævnt i flæng: hun studerer latin og klassisk filologi på Humboldt Universitetet og tysk på Aalborg Universitet; hun er medejer og direktør med dagligt lederskab for en sushikæde med 24 restauranter; hun har et translatørbureau; hun spiller klaver og cello og danser tango på semiprofessionelt niveau; hun arrangerer hjemmekoncerter og koncerter i sin egen restaurant Sushi XO – og sikkert en masse andet. 

Samtidigt med alt dette lykkes det for hende altid – som i ALTID – at prioritere familie og venner med imponerende engagement, kærlighed og omsorg. Nathalie ER der simpelthen – hendes hjælpsomhed er legendarisk. Hendes enorme energi ligeså. Siden hun var barn har hun altid taget lederskab uanset hvor hun kommer hen. Denne trang til at “gøre en forskel” ledsages heldigvis af en veludviklet retfærdighedssans og stor generøsitet.

Nathalie bor i Europa. Nærmere kommer man det ikke. Hun rejser ideligt rundt i sit europæiske hood og taler tysk, spansk, fransk og engelsk som en selvfølge. Hun er sprognørd, grænsende til perfektion. Hun bruger bl.a. sine sprogfærdigheder til at sige alting lige ud – hun er ikke til overspring og smalltalk, med mindre hun leger partypige á la Gatsby og efterlader mændene måbende, på knæ eller direkte slået i (mellem)gulvet. For Nathalie finder sig ikke i uhøvisk tiltale eller opførsel.

Undertiden taler hun meget om hvor hun mon “har det hele fra”. Naturligvis har hun en smule fra forældrene, men langt det meste skaber hun selv. Dét er måske den vigtigste egenskab, hun har med “hjemmefra”. Nathalie har også en mor. Det er billedkunstner m. m. Christina Kühl, i min verden betitlet Dronningen.